Skip to main content

Minőségirányítási rendszerünk

A változatos termékválaszték mindig igényes minőségirányítást is igényel. Belső minőségirányításunk ezért azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy biztosítsa valamennyi textiltermék és nem élelmiszeripari termék piacképességét.

Mi is fenntarthatóan cselekszünk

Tájékozódjon most

Minőség

Biztonságos termék ügyfeleink számára

A termékeink minőségével kapcsolatban a legmagasabb követelményeket állítjuk magunk elé, és nem félünk a jogszabályi előírásokon túl is eljárni, tesztelni és tájékoztatni a vásárlót.

Mintegy 40 fős minőségirányítási csapatunk átfogó munkája többek között a vizsgálati követelmények meghatározásából, ellenőrzéséből és következetes érvényesítéséből áll. A hangsúly itt is a beszerzési tanácsadói funkcióra helyeződik.

Igényes vizsgálati eljárások

Minőségirányításunk folyamatos kapcsolatban áll az ázsiai és európai tesztelő létesítményekkel, hogy biztosítsuk a termékbiztonságot és a vásárlóink számára vonzó minőséget.

Szeretnénk kiemelni a belső laboratóriumi munkánkat is, amelyben a követelményeinknek való megfelelést ellenőrzik, de új vizsgálati eljárásokat is kidolgoznak a KiK saját követelményeihez. Kémiai és fizikai vizsgálatokkal vizsgálják például a termékek feldolgozását, méreteit, dörzsölési szilárdságát és szálasságát, és a vizsgálati terveket ennek megfelelően igazítják ki. Az összes belső vizsgálaton kívül független vizsgálóintézetek is részt vesznek a széles körű tesztelési folyamatban.

Elégedetlen?

Olyan terméket vásárolt, amellyel nem elégedett, vagy problémát szeretne jelezni? Vegye fel a kapcsolatot segítőkész ügyfélszolgálatunkkal

Itt Kapcsolatfelvétel

Vegyianyagok

REACH-Rendelet

Az európai REACh-rendelet szabályozza a vegyi anyagok engedélyezését és korlátozását a textíliákban, amely tiltja az olyan anyagok, mint az azoszínezékek vagy a rákkeltő aminok használatát a textíliákban.

Mivel a biztonság a legfontosabb számunkra, a Textilszövetség tagjaival közösen úgy döntöttünk, hogy a REACh-nál egy lépést teszünk a káros anyagok nélküli divat felé. A hangsúly a textilgyártásban használt 100 problémás vegyi anyag ártalmatlan anyagokkal való helyettesítésén van. 2016-ban a Textilszövetség elfogadta a ZDHC (Veszélyes anyagok mentesítése) úgynevezett MRSL-listáját (Korlátozott anyagok gyártási listája). Ez a lista felsorolja azokat a káros vegyi anyagokat és, amelyek a ruházat gyártása során a környezetbe kerülhetnek. A ZDHC célja a veszélyes vegyi anyagok használatának csökkentése, és azoknak a vegyi anyagoknak a megszüntetése, amelyekre már rendelkezésre állnak fenntarthatóbb alternatívák.