Skip to main content

További célokat tűzünk ki magunk elé a felelősségvállalás területén.

Tájékozódjon most

Társadalmi elkötelezettségünk

Számunkra a jó, megfizethető divat és a fenntartható üzleti gyakorlat elválaszthatatlan egymástól. Több szempontból is elkötelezettek vagyunk: a környezetvédelem, az emberi jogok, a tisztességes jövedelmek és termelési feltételek iránt beszállítóinknál.

Számunkra a magas szociális és környezetvédelmi normák már évek óta természetesek – meggyőződésből. Ügyfeleink vásárlásukkal támogatják projektjeinket: ezáltal több igazságosságot, nagyobb jólétet és jobb életkörülményeket tesznek lehetővé.

Elkötelezettségünk

A következő projekteket különösen szívügyünknek tekintjük

Számos iskolát finanszírozunk Bangladesben, ezzel mi vagyunk a legnagyobb magánoktatási szolgáltató az országban. A jó oktatás a szakmai siker fontos előfeltétele. 3000 gyermek részesül az elkötelezettségünkből. Iskoláink technológiailag korszerűek. Modern taneszközökkel rendelkeznek, és energiaszükségletüket saját napelemes rendszerük fedezi.

A tiszta vízhez hozzáférni a jobb higiénia és az egészség alapja. Ezért több mint 8000 kutat és 2000 latrinát telepítettünk Bangladesben, a legfontosabb textilgyártó országunkban. Projektünknek köszönhetően több mint 600.000 ember élvezheti a tiszta ivóvizet.

Támogatjuk az átfogó orvosi ellátási szolgáltatásokat. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy egyre több beszállítói gyárunkban dolgozó gyári munkásnak és gyermekeiknek ingyenes orvosi ellátást biztosítsunk. Eddig több mint 50.000 kezelést finanszíroztunk.

Termékeink segítenek

Patchworkszőnyegek és tengeri moszatból készült kosarak

Banglades a világ egyik legszegényebb országa. Évente több ezer ember költözik az ország vidéki régióiból a fővárosba, Dakkába munkát keresve.

Miközben ott egyre több nyomornegyed alakul ki, az ország szerkezetileg gyenge vidéki régiói, mint például az észak-bangladesi Rangpur régió, elnéptelenednek. Ennek a folyamatnak az ellensúlyozására 2008-ban újjáélesztettünk egy hagyományos szőnyegkészítési technikát. A textilgyárakból származó pamuthulladékot Rangpurba szállítják, és különböző fajtájú patchworkszőnyegekké dolgozzák fel. A projekt különösen a régió családjait támogatja, mivel biztonságos munkahelyek jöttek létre az otthonukhoz közel, és a nőknek is lehetőségük van arra, hogy családjukat támogassák ezzel a munkával. Átütő sikerrel: a termelés jelenleg tizenegy gyártóüzemben zajik, és eddig több mint négymillió rongyszőnyeget adtak el a KiK üzletekben. A szőnyegprojekt nagy sikerének köszönhetően 2009-ben egy másik, ugyanezen a szociális elven alapuló projektet nyitottak meg Bográban. Itt az alkalmazottak három gyártóüzemben, megújuló nyersanyagból, tengeri moszatból készítenek kosárfonatot.

Felkeltettük érdeklődését?

Társadalmi elkötelezettségünkről, termelési normáinkról és jövőbeni céljainkról további információkat találhat a jelenlegi összefoglalónkban

Fenntarthatósági jelentés  →